bandenspanning

Lage bandenspanning

Het lampje gaat branden door een te lage bandenspanning

Breng de banden op de juiste spanning, en na een paar minuten dooft het lampje.

Laat het systeem nakijken door onze techniekers of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige indien het lampje niet dooft nadat de banden op spanning zijn gebracht.

Als het lampje gaat branden nadat het gedurende 1 minuut geknipperd heeft: Storing in het bandenspanningswaarschuwingssysteem. Laat het systeem door ons controleren om verdere schade te vermijden.

 

Een te lage bandenspanning kan door bijvoorbeeld;

Natuurlijke oorzaken

Het waarschuwingslampje lage bandenspanning gaat mogelijk branden door een natuurlijke oorzaak, zoals het onvermijdelijke spanningsverlies dat op den duur optreedt of een veranderde bandenspanning die veroorzaakt wordt door temperatuurveranderingen. In dat geval zal het waarschuwingslampje na een paar minuten uitgaan als de banden weer op de juiste spanning gebracht zijn.

Lekke band

Een lek dat wordt veroorzaakt door een spijker of schroef die door het loopvlak van de band steekt, kan tijdelijk worden gerepareerd met de bandenreparatieset. (De set bestaat uit een fles met bandenreparatievloeistof. De bandenreparatievloeistof kan slechts één keer worden gebruikt voor de tijdelijke reparatie van één band, waarbij de spijker of schroef in het loopvlak moet blijven zitten.) Afhankelijk van de schade kan deze set niet worden gebruikt om de band te repareren. Laat na de noodreparatie met de bandenreparatieset de band repareren of vervangen door onze diensten of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

Met de bandenreparatieset kunnen alleen tijdelijke reparaties worden uitgevoerd. Laat de band zo snel mogelijk repareren of vervangen.

 

Dit lampje kan ter controle steeds branden als de motor niet aan staat !

 


Contacteer onze garage via CONTACT INFO