Waterstof

Met de komst van de Toyota Mirai

op de Belgische markt, heeft de Japanse constructeur ook werk gemaakt van het eerste waterstoftankstation in Belgiƫ. Samen met verdeler Air Liquid werd de eerste steen gelegd van het eerste Belgische waterstofstation voor het grote publiek.

Het station dat volledig gericht is op waterstof zal geopend worden in Zaventem, in de zomer van 2016. De locatie is niet toevallig gekozen want Toyota heeft aan Air Liquid een terrein ter beschikking gesteld dat grenst aan het technische R&D- en het opleidingscentrum van de fabrikant. Air Liquid is op zijn beurt niet aan zijn proefstuk toe want het heeft wereldwijd al 75 van dergelijke stations gebouwd.

Waterstof, een oplossing voor de toekomst?

Deze manier van aandrijven is momenteel nog erg duur omdat de vaste kosten die met de ontwikkeling gepaard gaan, over nog niet veel modellen gespreid kunnen worden. Dat deze technologie nu stilaan ook breder wordt ingezet, is een absolute must. De waterstofaandrijving combineert nochtans het beste van twee werelden. In vijf minuten kun je voltanken en je hebt een bereik van een traditionele berline, terwijl je kunt genieten van de voordelen van elektrisch rijden (geruisloos en de schadelijke uitstoot is nul). Inderdaad, het enige dat uit de uitlaat komt, is waterdamp.

zie ook : toyota.be

Wat is waterstof :  wikipedia.org

 

 

Bron :   vroom.be